Pekoči oreščki

Sestavine:

  • 1 beljak
  • 50g rjavega sladkorja
  • 400g oreščkov (mandlji, orehi, indijski oreščki, arašidi)
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička kajenskega popra
  • 1 žlička rdeče paprike
  • 1 žlička popra

Postopek priprave:

Ločimo beljak in rumenjak. Beljak zmešamo z rjavim sladkorjem in začimbami, da dobimo gladko zmes. Dodamo oreščke in dobro premešamo. Oreščke porazdelimo po pekaču in jih damo v ogreto pečico na 190 °C. Pečemo 5 minut, nato jih vzamemo iz pečice in premešamo ter pečemo še dodatnih 7 minut, torej skupno 10-12 minut. Pazimo, da se oreščki ne zažgejo. Ko jih vzamemo iz pečice, pustimo da se popolnoma ohladijo, saj šele takrat postanejo hrustljavi, ko se karamelizirani sladkor ohladi. Če se nam zdijo premalo pekoči, lahko naknadno dodamo kajenski poper ali čili.